www.hu1950.nl

impressionist

 Impressions

 

Impressions zijn mijn favoriet. Mijn meeste ideëen komen uit de natuur.  Als ik zo rondloop zie ik tal van onderwerpen, voorwerpen, vormen en kleuren, ik neem ze in me op, maar maak geen foto's of schetsen.
Na een tijdje, dat kan zelfs na jaren zijn, heb ik een vaag idee van wat ik gezien heb, en haal ook vaak bepaalde beelden door elkaar. Dat is mijn favoriete moment om te  beginnen met  schilderen ! In 2002 maakte ik met mijn 2 zonen een tour door de ruige natuur van IJsland. Deze schilderijen zijn ongeveer een jaar na de reis door mij geschilderdI  Ik was direct gegrepen door de kleuren van IJsland. De rest was na een jaar bijzaak!


                    Oilpaint on canvas.    60 x60 cm    " Iceland 2002"IJsland 2002

                         Oilpaint on canvas. 50 x 50 cm. " Iceland 2002"Eind jaren 80 ben ik een aantal malen de Verenigde Staten geweest in Ohio en Indiana.Mooie trips in de herfst waarde oerbossen van Indiana. Het schilderij hieronder is ongeveer 20 jaar later gemaakt in mijn atelier in Nederland. Het beeld " Indian Summer" is overweldigend en dat heb ik ook tot uitdrukking willen brengen in de afmetingen van het schilderij


 


                          Oilpaint on canvas 100 x 100 cm.  ' Indian Summer"Op mijn vakantiereizen naar Noorwegen en Zweden leek alles zo groen in de natuur. Ik dacht, hier kan nooit een Indian Summer ontstaan. Ik stelde mij zo voor dat als er iets van een Nordic Summer zou bestaan er dat dan zo uit moest zien!


                                               Oilpaint on canvas 100 x 100 cm. " Nordic Summer"De zee, altijd een bron van inspiratie. Ik woon in Wassenaar, dicht bij de zee. Die zee heb ik natuurlijk al vaak in al zijn gedaantes gezien.  Ik heb hier gekozen voor een gedraaid vierkant om het overweldigende panoramische beeld van de zee te benadrukken. Het schilderij hangt nog  in mijn atelier, ik kijk er nog elke dag met plezier naar, maar het is inmiddels verkocht!


               Oilpaint on canvas. 100 x 100 cm
                     " End of Times"   oilpaint on canvas.  60. x 100 cm.  

Zou het einde der tijden er zo uitzien? Ik weet het niet!. Het schilderij was in ieder geval onmiddellijk verkocht!