www.hu1950.nl

impressionist


Welkom op mijn  website

Ik heb mijn schilderijen ingedeeld in groepen, Impressies, Landschappen, Stil-levens, Mensen, Naakten en Reproducties.  Via de knoppen boven aan elke pagina kunt U naar de diverse groepen doorklikken 


Ik maak  schilderijen in opdracht. Deze staan niet op deze website. Ik maak wel steeds een selectie van mijn schilderijen voor deze website en probeer een maal per kwartaal de selectie aan te passen met oudere en nieuwere werken. 


CLICK  op een beeld, en U ziet een " full screen" presentatie van het betreffende kunstwerk. 

 Huber Claassen, Impressionist


  Impressions


Impressions

Impressions zijn mijn favoriet. Mijn meeste ideëen komen uit de natuur.  Als ik zo rondloop zie ik tal van onderwerpen, voorwerpen, vormen en kleuren, ik neem ze in me op, maar maak geen foto's of schetsen.  

Na een tijdje, dat kan zelfs na jaren zijn, heb ik een vaag idee van wat ik gezien heb, en haal ook vaak bepaalde beelden door elkaar. Dat is mijn favoriete moment om te  beginnen met  schilderen !

 Landscapes

Landschappen zijn al meer dan 1000 jaar een dankbaar onderwerp voor schilders.  Ik ga ook hier redelijk gevoelsmatig te werk. Heel weinig van mijn werken zijn werkelijk reproducties van de werkelijkheid. Enerzijds is dat best moeilijk, anderzijds hebben we daar ons  fototoestel voor.

De gevoelsmatigheid zit hem vooral in de  verschillende kleurstellingen

Stillevens                                          

 Altijd een prima onderwerp om stofuitdrukking te oefenen, zoals hiernaast het sinaasappel huidje.

Al mijn stillevens  hebben voor mij deze functie, of het nu eigen bedenksels zijn of reproducties van kunstwerken van andere ( betere) kunstschilders.
Mensen

De meeste personen die ik schilder zijn mijn vrouw Els en ikzelf. In de loop van de jaren heb ik verschillende stijlen uitgeprobeerd die ik allemaal even interessant vind.

Ook hier zijn de kleuren en kleurcombinaties voor mij elke  keer weer een belevenis
f ffvfbvfbrrbtrbg


Naakten

 Een beetje schilder moet ook naakten kunnen schilderen. Dat is voor mij altijd een uitdaging geweest om daar dan weer wat  van te makenReproducties

Ik heb gemerkt dat als je echt wilt leren schilderen, je schilderijen van  goede kunstschilders moet naschilderen.

Niet imiteren, maar wel proberen om ze hetzelfde eruit te laten zien, en dezelfde stofuitdrukking en dezelfde sfeer.

Dat duurt vaak lang, en is  een hele worsteling voor ik tevreden ben. Maar je leert er wel door schilderen !